Aflevering 06: Leo Timmers

Klik om te luisteren!

Twee primeurs in de zesde aflevering van De Grote Vriendelijke Podcast: voor het eerst een Vlaming te gast en voor het eerst een illustrator. Leo Timmers praat met kinderboekrecensenten Jaap Friso (JaapLeest.nl) en Bas Maliepaard (Trouw) over zijn prentenboek ‘Een huis voor Harry’ (Querido, 4+) en de rest van zijn werk. ‘Een huis voor Harry’ is uitgeroepen tot Prentenboek van het Jaar 2019 en staat centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen (23 januari t/m 2 februari 2019).

Verwijzingen in deze aflevering
Het liedje ‘Harry’ van zangeres Dafne is te beluisteren op Spotify en in de speciale app die bij het ‘Een huis voor Harry’ is gemaakt. De app is hier te downloaden voor Android-gebruikers en hier voor Apple-gebruikers. In de app kun je ook de tekst van het prentenboek in vijf andere talen beluisteren. Het bladerboekje met werk van Leo Timmers dat bij deze aflevering hoort staat op ISSUU. Hieronder zie je hoe de oerversie van ‘Een huis voor Harry’ eruitzag, die Leo in 2007 maakte, en foto’s van de dummy van ‘Garage Gust’. Op Leo’s Instagram-profiel staan ook veel mooie tekeningen. Andere prentenboeken van Leo Timmers die in de podcast ter sprake komen: ‘Boem’, ‘Aap op straat’, ‘Meneer René’, ‘Wie rijdt?’ en ‘Franky’ (alle verschenen bij Querido). De Friese versie waaruit Jaap voorleest heet ‘In hûs foar Harry’ en is verschenen bij Utjouwerij Afûk.

Aan het eind van de aflevering schuift Eveline Aendekerk aan, directeur van Stichting CPNB, om aan Leo de prijs uit te reiken die hoort bij de bekroning Prentenboek bij het Jaar: de mini-editie van ‘Een huis voor Harry’ in een prachtige goudkleurige lijst.

Besproken boeken
In deze aflevering bespreken Bas en Jaap de volgende boeken: ‘Klaarwakker’ en ‘Bedtijd’ van Lawrence Schimel (Kartonnen Dozen, 2+, tekeningen: Elīna Brasliņa, vertaling: Johanna Pas), ‘Een lied dat alleen ik kan horen’ van Barry Jonsberg (Lemniscaat 14+, vertaling: Annelies Jorna) en ‘Het mysterieuze horloge van Walker & Dawn’ van Davide Morosinotto (Fantoom, 12+, vertaling: Pieter van der Drift en Manon Smits).

Gerelateerde afbeeldingen