Aflevering 102: Lustrum met Luisteraars

Klik om te luisteren!
0:00

Op 5 september 2018 lanceerden kinderboekrecensenten Jaap Friso (JaapLeest.nl) en Bas Maliepaard (Trouw) de eerste twee afleveringen van De Grote Vriendelijke Podcast, de eerste podcast voor volwassenen over jeugdliteratuur. We maakten inmiddels meer dan 100 afleveringen (foto), waarin we met tal van schrijvers en illustratoren spraken en wonnen in 2020 de Dutch Podcast Award in de categorie Cultuur & Muziek. We zijn enorm blij met hoe er nog steeds volop naar de GVP wordt geluisterd en dat willen we in deze jubileumaflevering vieren.

Daarom staan de luisteraars centraal: Tom, Ilia, Linda, Wieke en Melle vertellen aan welk GVP-moment zij nog weleens terugdenken of wat een aflevering, een boek of een gast bij hen teweeggebracht heeft. We lezen daaromheen nog meer reacties voor van andere luisteraars.

Vijf acties
Ook kondigen we onder de noemer ‘De Grote Vriendelijke Vijf’ maar liefst vijf fantastische jubileumacties aan voor luisteraars en Vrienden van de Show.

1. Een vrijkaart voor het Kinderboekenmuseum voor al onze 357 Vrienden van de Show. Vriend worden? Klik hier.

2. 5x VIP-kaarten voor onze Pakjesavond op 24 november in Het Huis in Utrecht voor Vrienden van de Show (meer info volgt in de loop van september via je account).

3. 5x een experience bij NBD Biblion in Zoetermeer op 2 november. Je krijgt een rondleiding door de spectaculaire hallen waar boeken worden klaargestoomd voor de bibliotheek. Na afloop van dit bijzondere kijkje achter de schermen krijg je een cadeau mee naar huis (meer info volgt in de loop van september op onze sociale media).

4. 5x een feestpakket met boeken, een GVP-mok en een Boekenbon van € 20,-. (meer info volgt in de loop van september op onze sociale media).

5. 5 luisteraars mogen aanwezig zijn bij onze opname op maandagavond 18 september in kinderboekwinkel Kiekeboek in Haarlem met de schrijfster van het Kinderboekenweekgeschenk Sanne Rooseboom. Dit is uniek, nooit eerder was er publiek bij de opname in de winkel. Je wordt onthaald met taart en je krijgt onder embargo al een exemplaar van het Geschenk, dat je kunt laten signeren door Sanne. Wil je kans maken? Mail ons dan zo snel mogelijk waarom jij hier absoluut bij wilt zijn via info@degrotevriendelijkepodcast.nl.