Aflevering 113: Update februari 2024

Klik om te luisteren!
0:00

Voor het eerst in de vijfjarige geschiedenis van De Grote Vriendelijke Podcast hebben we een heuse columnist! In deze Update van februari stellen kinderboekrecensenten Jaap Friso (JaapLeest.nl) en Bas Maliepaard (Trouw) haar aan de luisteraars voor: cabaretière Katinka Polderman (foto) zal vanaf nu de Updates afsluiten met haar kijk op de kinderboekenwereld. In haar eerste column in de nieuwe rubriek De Grote Vriendelijke Polderman geeft ze vier redenen waarom je als volwassene nog kinderboeken zou lezen. Verder zijn er boekentips, staan we in verband met schrikkeldag stil bij ‘De torens van februari’ van Tonke Dragt – van wie we nooit eerder gepubliceerde audiomateriaal laten horen – en is er veel filmnieuws.

Verwijzingen in deze aflevering

Voorlezen vanuit de gevangenis
Het item van RTV Oost over gedetineerde vaders die hun kinderen via filmpjes mogen voorlezen, kun je hier terugkijken. Een vergelijkbaar project is er in Alphen aan den Rijn, daarover is ook een filmpje gemaakt.

Hans Christian Andersen Award
Alles over de internationale oeuvreprijs van IBBY lees je hier.

Katinka Polderman
Bekijk eens de website van onze nieuwe columnist of volg haar op Instagram of X. Bij De Avondshow met Arjen Lubach vertelde ze uitgebreid over haar beslisbomen.

Boekentips

‘Salto’
Arndís Thórarinsdóttir
Vertaling: Willemien Werkman
Volt 10+

‘Welkom thuis, chrononauten’
Dirk Weber
Querido 13+

‘De boom die een wereld was’
Yorick Goldewijk
Tekeningen: Jeska Verstegen
Ploegsma 9+