Aflevering 115: Panel – Uitgevers (m.m.v. Lemniscaat, Lannoo en Volt)

Klik om te luisteren!
0:00

Verrassing! Een nieuw format onder de vlag van De Grote Vriendelijke Podcast! In onregelmatige afleveringen die we Het Grote Vriendelijke Panel noemen, brengen kinderboekrecensenten Jaap Friso (JaapLeest.nl) en Bas Maliepaard (Trouw) de wereld achter het kinderboek in kaart. De makers van de boeken hoor je al in onze andere podcasts, in het Panel komen steeds drie mensen aan het woord die op een andere manier betrokken zijn bij de weg die het boek tussen maker en lezer aflegt. Je kunt voor de toekomst denken aan vormgevers, redacteuren, vertegenwoordigers, boekhandelaren en bibliothecarissen. Maar we beginnen in dit eerste Panel met kinderboekenuitgevers.

Te gast zijn Jesse Goossens, uitgever van Lemniscaat, Jolijn Swager van de kinderboekentak van Volt en Sofie Van Sande van de Vlaamse uitgeverij Lannoo. Wat doet een uitgever precies? Wat zijn een backlist en een pre-empt? Streven uitgevers altijd naar bestsellers? Ligt er nog een cultuurgrens tussen Nederland en Vlaanderen? En: worden er niet veel teveel boeken uitgegeven? Dat en meer bespreken we in dit eerste Panel. We zijn heel benieuwd wat jullie van dit nieuwe format vinden. Laat vooral een reactie achter in je podcast-app of via Instagram, Facebook, X, LinkedIn of in je Vriend van de Show-account.

Zomeraanbiedingen
De aanbiedingsbrochures van de verschillende uitgeverijen zijn online te lezen. Klik hier voor Lannoo, de zomercatalogi van Volt en Lemniscaat (en andere uitgeverijen) zijn binnenkort te vinden op deze website. Nu staan daar alleen nog de voorjaarsprostectussen op.