Aflevering 116: Update maart 2024 (m.m.v. Astrid Sy)

Klik om te luisteren!
0:00

Maar liefst twéé bekendmakingen in deze Grote Vriendelijke Update van maart 2024. Kinderboekrecensenten Jaap Friso (JaapLeest.nl) en Bas Maliepaard (Trouw) praten met schrijfster en historica Astrid Sy, die dit jaar de prestigieuze Annie M.G. Schmidtlezing gaat geven. Sy is het bekendst van haar historische young adultroman ‘Noem geen namen’ (Luitingh-Sijthoff 14+), waarmee ze De Kleine Cervantes en de Thea Beckmanprijs won. Hoewel het pas (bijna) Pasen is, maken we in deze aflevering ook bekend dat onze vierde Grote Vriendelijke Pakjesavond dit jaar zal plaatsvinden op zaterdagavond 23 november in de Hertz-zaal van TivoliVredenburg in Utrecht. De kaartverkoop start in september, Vrienden van de Show krijgen zoals gebruikelijk voorrang. Verder in deze Update boekentips, een geheimzinnige babybestseller, een kinderboekig randje aan de Nederlandse songfestivalinzending, een lekker lang nieuwsblok en de tweede column van Katinka Polderman.

Annie M.G. Schmidtlezing
Kaarten voor de Annie M.G. Schmidtlezing van Astrid Sy op 15 mei in het Literatuurmuseum/Kinderboekenmuseum te Den Haag zijn hier te koop. De lezing heet ‘Peperneut, ik wil nimmer worden greut’, naar een uitspraak van Pippi Langkous.

Baby ziet
De Bestseller60 vind je hier, het Baby ziet kijkboek van Chez Picthall (Oogappel 0+) is te koop in je boekhandel. Een indruk van het boekje krijg je in dit filmpje.

Joost Klein
De lange outro bij Europapa van Joost Klein, de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival 2024, kun je hier beluisteren.

Boekentips

‘Vlinderkind’
Marc Majewski
Vertaling: Edward van de Vendel
Luitingh-Sijthoff 4+

‘De kattenwandeling’
Sara Lundberg
Vertaling: Edward van de Vendel
Tiptoe Print 4+

‘Roversjong’
Jef Aerts
Tekeningen: Martijn van der Linden
Querido 6+