Aflevering 36: Update januari 2021 (m.m.v. Loes Riphagen)

Klik om te luisteren!

De Grote Vriendelijke Update is een nieuwe, maandelijkse spin-off van De Grote Vriendelijke Podcast. In het programma brengen kinderboekrecensenten Jaap Friso (JaapLeest.nl) en Bas Maliepaard (Trouw) nieuws, trends en ontwikkelingen uit de wereld van het kinderboek. Ook praten ze telefonisch kort met een actuele gast en komen in de rubriek Het Grote Vriendelijke Publiek luisteraars aan het woord. Al je vragen over kinderboeken of onze podcasts kun je voor toekomstige Updates als kort voicebericht mailen aan info@degrotevriendelijkepodcast.nl. We kregen na onze eerste oproep al veel meer inzendingen dan we konden laten horen, maar weet dat we ons best doen om een gevarieerde rubriek samen te stellen en we het heel erg waarderen als je de moeite neemt om een bijdrage te sturen!

Verwijzingen in deze aflevering

Yvonne Brill overleden
Het interview met Yvonne Brill uit Trouw lees je hier. En hier kun je het portret bekijken dat RTV Drenthe maakte.

Verkoopcijfers 2020
Donderdag 21 januari 2021 zal Stichting CPNB de verkoop- en leencijfers van 2020 bekend maken. Houd hun website in de gaten.

Boekenbingo & Raadgedicht
Dit zijn de websites van Boekenbingo en Raadgedicht.

De Nationale Voorleesdagen – Loes Riphagen
Loes Riphagen is onze telefonische gast in deze Update. Haar ‘Coco kan het’ (CPNB/Gottmer 3+) is Prentenboek van het Jaar. Het liedje van Gerson Main is hier te beluisteren. Meer informatie over De Nationale Voorleesdagen vind je hier.