Aflevering 40: Update maart 2021 (m.m.v. Chafina Bendahman en Bibi Dumon Tak)

Klik om te luisteren!

Over de Nederlandse versie van de internationale bestseller ‘Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes’, het kinderboek bij de Maand van de Filosofie, de nieuwe Boon literatuurprijs, de ode van zanger Stef Bos aan de jeugdliteratuur en nog veel meer praten kinderboekrecensenten Jaap Friso (JaapLeest.nl) en Bas Maliepaard (Trouw) in De Grote Vriendelijke Update van maart. Telefonische gasten: uitgever van Rose Stories, Chafina Bendahman, en schrijfster Bibi Dumon Tak.

Verwijzingen in deze aflevering

Stef Bos
De aflevering van Matthijs gaat door met daarin de volledige ode van Stef Bos aan de kinderliteratuur én het lied dat hij schreef, geïnspireerd door ‘De dappere ridster’ van Janneke Schotveld (Van Holkema & Warendorf 8+, tekeningen: Milja Praagman) is hier terug te zien.

De Boon voor Literatuur
Alle informatie over de nieuwe Vlaamse literatuurprijs vind je op de website van de Boon.

Kinderboekenweek
Meer informatie over het Kinderboekenweekgeschenk van Bette Westera vind je hier. Het Prentenboek van de Kinderboekenweek van Mark Janssen is op deze pagina te vinden.

Vooruitblik boeken
We noemden drie opvallende uitgaven in het nieuwsoverzicht: ’67 seconden. De graphic novel’ van Jason Reynolds (Blossom Books 15+, tekeningen: Danica Novgorodoff) verschijnt eind april. ‘Ik ben autastisch’ van Bianca Toeps en Esther Walraven (Blossom Books 9+, tekeningen: Roozeboos) ligt begin april in de winkel. ‘De strijd om de hartenkoningin’ van Tonke Dragt (Leopold 10+) staat voor begin juni op de planning. In de zomeraanbieding van uitgeverij Leopold lees je een voorproefje.

Rebelse meisjes & De eik

‘Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes. 100 bijzondere Nederlandse vrouwen’
Diverse auteurs
Tekeningen: diverse illustratoren
Rose Stories 7+

‘De eik was hier’
Bibi Dumon Tak
Tekeningen: Marije Tolman
Querido 9+