Aflevering 66: Henry Lloyd (m.m.v. Daan Remmerts de Vries en Laurens Rawie)

Klik om te luisteren!

Drie gasten hebben we in deze 66ste aflevering van De Grote Vriendelijke Podcast, maar ze zijn één en dezelfde persoon. Achter schrijver Henry Lloyd en illustrator Laurens Rawie gaat namelijk Daan Remmerts de Vries schuil. Als Henry Lloyd schreef hij drie sprookjesachtige avonturenboeken: ‘Flin of de verloren liefde van een eenhoorn’ (2019), dat werd genomineerd voor de Woutertje Pieterse Prijs en bekroond met een Vlag & Wimpel van de Griffeljury, ‘Prinses Nola en haar waardeloze prins’ (2020) en ‘Het grote leven van kleine Fons’ (alle Querido 9+). Kinderboekrecensenten Jaap Friso (JaapLeest.nl) en Bas Maliepaard (Trouw) praten met Daan/Henry over pseudoniemen, de rust van een sprookjesuniversum, de lol van een babbelzieke eenhoorn, over de kracht van twijfel en waarom hij het zichzelf toestaat om fouten te maken.

Verwijzingen in deze aflevering
Daan Remmerts de Vries won in 2021 de driejaarlijkse Theo Thijssenprijs voor zijn volledige oeuvre. Hij krijgt de prijs in juni overhandigd in het Literatuurmuseum in Den Haag. Over de bekroning spraken we eerder met Daan in deze Grote Vriendelijke Update.

Ter gelegenheid van de oeuvreprijs verschijnen de boeken ‘Godje’ en ‘De Noordenwindheks’ opnieuw (beide Querido 10+).

Dit jaar verscheen ook de sprookjesbewerking ‘Sneeuwwit’ van Daan Remmerts de Vries (Volt, 7+, tekeningen: Mark Janssen).

Hiernaast en hieronder zie je de twee tekeningen van Laurens Rawie uit ‘Het grote leven van kleine Fons’, die in het gesprek langskomen.

Besproken boeken
Meer over de American Dream van illustrator Klaas Verplancke lees je hier. En op deze website is een radio-interview met de tekenaar te beluisteren over ‘De gouden baard’ (The King’s Golden Beard’).

‘De gouden baard’
Klaas Verplancke
Querido 5+

‘Blijf zachtjes bij me’
Jacqueline Woodson
Vertaling: Adiëlle Westercappel
Volt 14+

Gerelateerde afbeeldingen