Aflevering 74: Marco Kunst

Klik om te luisteren!

“Je moet zo wreed mogelijk zijn voor je personages”, zegt Marco Kunst in deze 74ste aflevering van De Grote Vriendelijke Podcast. En inderdaad: hij maakt het Mylo, de hoofdpersoon uit ‘Patroon’ (Gottmer 14+) alles behalve makkelijk. Kinderboekrecensenten Jaap Friso (JaapLeest.nl, Leeuwarder Courant, Dagblad van het Noorden) en Bas Maliepaard (Trouw) willen van hem weten of het schrijven daarmee óók lastig was. Het verhaal over een jongen die zijn beste vriend per ongeluk doodschiet is heftig, maar ook filosofisch. Het boek en dit gesprek gaan over schuld, verantwoordelijkheid, noodlot, vrije wil en meer. En over een reis langs de kust van Californië, die Marco twee keer maakte en die hij zijn hoofdpersoon ook laat afleggen.

Verwijzingen in deze aflevering
‘Patroon’ werd lovend ontvangen, met recensies in NRC Handelsblad, de Volkskrant, Trouw en Dagblad van het Noorden (JaapLeest). Ook was Marco Kunst te gast bij Opium op NPO Radio 4.

Bij ‘Patroon’ werd deze boektrailer gemaakt.

We noemen verschillende vorige boeken van Marco, zoals de GVP-tip ‘Het verlangen van de prins’ (Gottmer 8+), ‘De Waterwaack van Natterlande’ (Lemniscaat 8+) en ‘Gewist’ (Lemniscaat 15+). Een volledig overzicht vind je op zijn website.

Zomerposters + presentatiewedstrijd
Speciaal voor boekwinkels en bibliotheken hebben we GVP zomerposters gemaakt, die klanten aanzetten om op zoek te gaan naar bijzondere boeken én het zomerlezen en -luisteren stimuleren. Download ze uit deze map van onze mediakit, print ze uit op A2 of A3 en geef ze een prominente plek in de winkel of bibliotheek! Om het een beetje speels en uitdagend te maken, koppelen we er een Grote Vriendelijke Presentatiewedstrijd aan. Doe je mee? Wie de mooiste zomerse presentatie van GVP-tips maakt, krijgt van ons een Groot Vriendelijk Pakket vol verrassingen voor het hele team. Maak een mooie zomerse etalage, vitrine, kast of tafel met (een selectie van) de GVP-tips. Stuur een foto van je presentatie vóór 5 september naar info@degrotevriendelijkepodcast.nl. Die gebruiken we op onze sociale media en de winnaar krijgt natuurlijk een speciale vermelding in de podcast.

Besproken boeken

‘Dodo’
Mohana van den Kroonenberg
De Vier Windstreken 11+

‘Jefferson’
Jean-Claude Mourlevat
Vertaling: Lies Lavrijsen en Eva Dumez-Blocken
Lannoo 8+

‘Aan zee’
Noëlle Smit
Querido 3+