Aflevering 75: Update juli 2022 (m.m.v. Philip Hopman)

Klik om te luisteren!

De 75ste aflevering van De Grote Vriendelijke Podcast is deze Update van juni en een deel van juli 2022! Kinderboekrecensenten Jaap Friso (JaapLeest.nl, Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant) en Bas Maliepaard (Trouw) praten over de Griffels en Penselen die zijn toegekend, over alle verzamelde Robin-verhalen van Sjoerd Kuyper, een verontrustend onderzoek naar de positie van leescoördinatoren en aan de telefoon is illustrator Philip Homan, die de Max Velthuijsprijs 2022 (€ 60.000) krijgt voor zijn hele oeuvre.

Verwijzingen in deze aflevering

Griffels & Penselen
Een overzicht van alle Griffels en Penselen vind je op de website van Jaap. Het juryrapport van beide jury’s lees je hier. Wie de Gouden Griffel en het Gouden Penseel krijgen, wordt aan het begin van de Kinderboekenweek (5 t/m 16 oktober 2022) bekendgemaakt.

Podcast Lawines razen
De podcast ‘Lawines razen’, waarin Edward van de Vendel klassieke kinderboeken herleest en bespreekt met auteurs van nu, is vanaf 14 juli te beluisteren in je podcast-app. Er is nu al een trailer te horen.

Paddington
Het volledige verslag van het bezoek van beertje Paddington aan de Britse Queen Elizabeth, is op YouTube te zien.

Alle wensen van de wereld
Het volledige lied ‘Werelden’ dat de artiest Stoomboot baseerde op het gelijknamige gedicht van Rian Visser uit de bundel ‘Alle wensen van de wereld’ (Leopold 8+) is hier te beluisteren.

Leescoördinatoren
Het onderzoeksrapport over de leescoördinatoren in het Nederlandse basisonderwijs is hier te lezen.