Aflevering 83: Jochem Myjer (m.m.v. Rick de Haas)

Klik om te luisteren!
0:00

Joebelabambam! Het derde en laatste boek over de Gorgels verschijnt vandaag, 15 november 2022. Het heet ‘De Gorgels en de laatste kans’ en schrijver Jochem Myjer kwam er in het diepste geheim al op 10 oktober over praten in De Grote Vriendelijke Podcast, met kinderboekrecensenten Jaap Friso (Dagblad van het Noorden/Leeuwarder Courant) en Bas Maliepaard (Trouw). Een gesprek over het ontstaan van de wollige wezentjes, die kinderen beschermen tegen de ziekmakende Brutelaars, en over het afscheid van deze succesvolle serie. Jochem vertelt openhartig hoe hij moest huilen bij het schrijven van de epiloog en waarom hij er een punt achter zet. Is het dan nu echt helemaal voor altijd klaar met de Gorgels? Gaat Jochem nog andere kinderboeken schrijven? Je hoort het in deze aflevering. Ook illustrator Rick de Haas komt aan het woord over zijn tekeningen in de Gorgel-boeken.

Verwijzingen in deze aflevering
In de aflevering praten we over ‘De Gorgels’, ‘De Gorgels en het geheim van de gletsjer’ en ‘De Gorgels en de laatste kans’. Voor een compleet overzicht van alle Gorgel-uitgaven, zie de website van de uitgeverij.

Bekijk hier het bedank-filmpje dat Jochem maakte voor de 700 scholen die meededen aan de Gorgel-wedstrijd. Hoofdprijs: Jochem kwam al voor verschijning voorlezen uit het nieuwste Gorgel-boek.

Het YouTube-filmpje tijdens de coronapandemie waar Bas aan refereert, is hier terug te zien.

Wie meer wil weten over hoe Jochems ziekte zijn carrière heeft beïnvloed, verwijzen we naar de documentaire ‘Jochem Myjer, nog eentje dan’.