Aflevering 88: Update januari 2023

Klik om te luisteren!
0:00

De eerste maand van 2023 zit er alweer up en er gebeurde weer genoeg op kinderboekengebied om een Grote Vriendelijke Update mee te vullen. Voor het eerst in de Update: de boekentips-rubriek die we hebben verhuisd vanuit de GVP. Kinderboekrecensenten Jaap Friso (AD Online) en Bas Maliepaard (Trouw) tippen twee rauwe romans. Ze praten verder over de best verkochte en uitgeleende kinderboeken van vorig jaar, de aangekondigde namen voor de komende Kinderboekenweek en aan de telefoon is schrijfster Carlie van Tongeren over haar opiniestuk in de Volkskrant, waarin ze pleit voor een Jeugdboekenweek voor kinderen tussen de 12 en 15 jaar.

Verwijzingen in deze aflevering

Kinderboekenweek
Op de website van de Kinderboekenweek lees je alles over de vier auteurs die dit jaar het Geschenk, Prentenboek, Lied en Gedicht gaan schrijven.

Best verkochte en uitgeleende kinderboeken
De hele CPNB Top 100 vind je hier.

Superjuffie
De aflevering van ‘Lawines Razen’ waarin Janneke Schotveld ook vertelt over het stoppen van de serie ‘Superjuffie’ kun je hier beluisteren.

Mooie Kinderboekenfestival
Op de website van het Mooie Kinderboekenfestival lees je het persbericht en hoe je pakketten voor Mooie Kinderboekenfeestjes kunt bestellen.

Bontekoe
De speellijst van de familievoorstelling ‘De scheepsjongens van Bontekoe’ vind je hier.

Besproken boeken

‘De zoon van de berentemmer’
Xavier-Laurent Petit
Vertaling: Leny van Grootel
Ploegsma 12+

‘Neem nooit een beste vriend’
Erna Sassen
Tekeningen: Martijn van der Linden
Leopold 16+