Aflevering 94: Update april 2023 (m.m.v. Hans de Beer)

Klik om te luisteren!
0:00

Het is al drie dagen mei, maar jullie hadden De Grote Vriendelijke Update van april nog tegoed. In deze aflevering kondigen we onze eerste liveshow van 2023 aan. Op vrijdagavond 30 juni praten we in Theater De Liefde in Haarlem met tweevoudig Gouden Griffelwinnaar Simon van der Geest over het eerste deel in zijn futuristische avonturentweeluik ‘Hart van staal’ (Querido 10+). Tickets voor deze avond zijn via deze link te koop. Kun je deze keer niet komen? Dan misschien wel bij onze volgende liveshow, De Grote Vriendelijke Pakjesavond op 24 november 2023 in Het Huis in Utrecht.

Kinderboekrecensenten Jaap Friso (JaapLeest.nl) en Bas Maliepaard (Trouw) praten in deze aflevering met tekenaar Hans de Beer over het succes van zijn prentenboeken over de Kleine IJsbeer Lars. Het eerste deel, ‘Kleine IJsbeer, een ijsbeer in de tropen’ staat vanaf 12 mei centraal in de campagne Geef een Prentenboek Cadeau.

Verder nog veel meer nieuws in deze Update, boekentips én voor het eerst een vertaler in de Première-rubriek aan het eind: Aimée Warmerdam leest voor uit het eerste kinderboek van young adult-sterauteur Angie Thomas: ‘Nic Blake en de verdwenen Msaidizi’ (Moon, 10+).

Verwijzingen in deze aflevering

Woutertje Pieterse Prijs
De uitzending van De Taalstaat waarin alle genomineerden voor de Woutertje Pieterse Prijs aan het woord komen en de prijs wordt uitgereikt, is hier terug te luisteren.

Usborne
Meer informatie over (de boeken van) uitgeverij Usborne vind je op hun website.

Readification
De verhalen van Marcel van Driel en Manon Uphoff bij de nieuwe game Skull & Bones kun je lezen in de Ubisoft Special App. Te downloaden uit Apple store of Google Play.

Prentenboeken in alle talen
Op prentenboekeninalletalen.nl lezen vrijwilligers van de Voorleesexpress in verschillende talen voor uit ‘Kleine IJsbeer, een ijsbeer in de tropen’ (De Vier Windstreken 4+) van Hans de Beer.

Boekentips

‘Nadia’s nacht’
Henrieke Herber
Tekeningen: Miriam Bouwens
Luitingh-Sijthoff 4+

‘Afrika, encyclopedie van een wonderbaarlijk continent’
Kim Chakanetsa
Tekeningen: Mayowa Alabi
Vertaling: Joukje Akveld
Gottmer 10+