Aflevering 103: Sanne Rooseboom (m.m.v. Sophie Pluim)

Klik om te luisteren!
0:00

Voor het eerst in de vijfjarige geschiedenis van De Grote Vriendelijke Podcast waren er luisteraars aanwezig bij de opname in kinderboekwinkel Kiekeboek. De winnaars van onze lustrumactie – Mark uit Ophemert, Antoinet uit Middelburg, Sanne uit Haarlem en Esther uit Zeist (foto) – waren getuige van het gesprek dat kinderboekrecensenten Jaap Friso (JaapLeest.nl) en Bas Maliepaard (Trouw) voerden met Sanne Rooseboom, schrijfster van het Kinderboekenweekgeschenk ‘Ravi en de laatste magie’ (CPNB 8+). Een gesprek over haar hang naar avontuur, vanzelfsprekende diversiteit, de emancipatie van 380 plussers, gepensioneerde tovenaars en geheime genootschappen. Met een audioboodschap van illustrator Sophie Pluim.

Verwijzingen in deze aflevering

Kinderboekenweek
Alle informatie over de Kinderboekenweek (4 t/m 15 oktober 2023) vind je hier.

Mot & ministerie
In het gesprek komt ook het andere werk van Sanne Rooseboom voorbij: de series ‘Jippie!’ (Van Holkema & Warendorf 7+) en ‘Het Ministerie van Oplossingen’ (Van Goor 9+) en de op zichzelf staande jeugdroman ‘Mot en de metaalvissers’ (Van Goor 10+).

Pakjesavond
‘Mot en de metaalvissers’ was in 2022 de hoogste nieuwe binnenkomer op plek 9 in De Grote Vriendelijke 100. Sanne Rooseboom was destijds te gast tijdens De Grote Vriendelijke Pakjesavond, luister hier terug.

De kaartverkoop voor de Pakjesavond van 2023 start op 13 oktober voor Vrienden van de Show. De overgebleven kaarten gaan op 15 oktober in de algemene verkoop.