Aflevering 82: Update oktober 2022 (m.m.v. Truska Bast, Janneke Schotveld en Noëlle Smit)

Klik om te luisteren!

Onder valse voorwendselen lokten kinderboekrecensenten Jaap Friso (Dagblad van het Noorden/Leeuwarder Courant) en Bas Maliepaard (Trouw) twee kinderboekenmakers De Grote Vriendelijke Update in. Schrijfster Janneke Schotveld en illustratrice Noëlle Smit dachten aan de telefoon te zijn om te praten over De Grote Vriendelijke 100, maar werden verrast met de Kinderboekwinkelprijs 2022 voor hun boek ‘De eekhoorn legt een ei en andere fabels’ (Van Goor 7+)!

Na het nieuws met Bert Kranenbarg praten we met schrijfster Truska Bast over haar biografie ‘Het souterrain van Mance Post’ (Querido Facto, volwassenen), over de illustratrice die bekend werd met haar tekeningen in de Madelief-boeken van Guus Kuijer en bij de dierenverhalen van Toon Tellegen.

Verwijzingen in deze aflevering

Charlie and the Chocolate Factory
De musical naar het boek ‘Sjakie en de chocoladefabriek’ van Roald Dahl (De Fontein 7+) is nog t/m maart in Nederlandse theaters te zien. Speellijst: charliedemusical.nl.

Janneke Schotveld
Janneke Schotveld was eerder te gast in onze derde aflevering over ‘De kikkerbilletjes van de koning en andere sprookjes’ (Van Holkema & Warendorf 6+) en tijdens onze Pakjesavond 2021 over ‘Avonturen van de dappere ridster’.

Première
De jeugdthriller ‘Otis’ redding’ van Mirjam Mous verschijnt op 29 november bij Best of YA.