Aflevering 96: Ingrid en Dieter Schubert

Klik om te luisteren!
0:00

Al 43 jaar maakt het illustratorenechtpaar Ingrid en Dieter Schubert prentenboeken. Na hoogtepunten als ‘Platvoetje’, ‘Monkie’, ‘Woeste Willem’, ‘De paraplu’ en de reeks over Beer en Egel (Lemniscaat 4+) komen ze nu met ‘Rinus’ (Hoogland & Van Klaveren 4+), het hartveroverende verhaal van een neushoornkleinzoon en zijn opa.

In de 96ste aflevering van De Grote Vriendelijke Podcast vertellen de Schuberts aan kinderboekrecensenten Jaap Friso (JaapLeest.nl) en Bas Maliepaard (Trouw) over hun eigen grootouderschap, hun bijnamen Dattie en Omi, over hoe goed tijgers kunnen masseren, welk statement ze wilden maken met Rinus’ regenboogtasje, waarom ze bijna altijd dieren tekenen, over aquarelschilderen met behulp van huishoudfolie en het geheim van hun samenwerking – of is dat geen geheim?

Verwijzingen in deze aflevering

Patroon
Dieter zet ‘Patroon’ van Marco Kunst op onze Parelplank. Ons gesprek met Marco over dit boek kun je hier beluisteren.

Liveshow Simon van der Geest
Op vrijdagavond 30 juni 2023 praten we in Theater De Liefde in Haarlem met tweevoudig Gouden Griffelwinnaar Simon van der Geest over het eerste deel in zijn futuristische avonturentweeluik ‘Hart van staal’ (Querido 10+). Er zijn nog een paar tickets voor deze avond, via deze link te koop.